Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

''ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ΄΄ Ο Τίτλος του καινούργιου βιβλίου από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ


(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ της Κύπρου 
Ημερομηνία: 01.06.2012 | 11:07

Ο Όμηρος Αβρααμίδης «Γύρισε σελίδα»
Ο Κύπριος συγγραφέας εκδίδει το νέο του βιβλίο στις εκδόσεις Διόπτρα

Newsroom K


Ο πολυδιαβασμένος Όμηρος Αβραμίδης γυρνάει σελίδα, εντάσσεται στο δυναμικό των εκδόσεων Διόπτρα και επιστρέφει γράφοντας το απόλυτο συναισθηματικό μυθιστόρημα της χρονιάς.

Υπόθεση του νέου βιβλίου

Ο Άδωνης πάλεψε σκληρά στη ζωή του. Γνώρισε την πείνα, την εξαθλίωση, μα τα κατάφερε. Η αγάπη της Δανάης ήρθε να συμπληρώσει την ευτυχία του. Μα τα σχέδια της μοίρας είναι πολύπλοκα, κι αδιαφορούν για τις επιθυμίες των ανθρώπων. Σκιές από το παρελθόν ορθώθηκαν ξαφνικά μπροστά του αναγκάζοντάς τον να ντυθεί τα ρούχα του φυγά και να εγκαταλείψει χωρίς εξήγηση την αγαπημένη του.

Η Δανάη έμεινε απελπισμένη να τον ψάχνει, ενώ εκείνος μόνος κι απογοητευμένος από τη δικαιοσύνη, βρέθηκε να παλεύει με τις συγκυρίες και τη μικρότητα των ανθρώπων. Η τραγική διαδρομή του ανάμεσα σε δύο χώρες, θα αποδείξει πόσο κοντά στο έγκλημα μπορεί να βρεθεί κανείς όταν φτάσει σε κατάσταση απελπισίας.

Μόνη του παρηγοριά η αγάπη της Δανάης, που πάλευε για χάρη του από το δικό της μετερίζι. Αυτή ήταν η ανάσα, η ελπίδα του. Θα τον βοηθήσει άραγε η νοερή συντροφιά της μεγάλης του αγάπης να ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό, να γυρίσει και πάλι στις παλιές του αξίες της τιμιότητας και της καλοσύνης;

Ο συγγραφέας

Ο Όμηρος Aβραμίδης γεννήθηκε στην Kύπρο, σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόννη. Μέχρι το 1974 εργάστηκε ως καθηγητής στην κυπριακή μέση εκπαίδευση.

 Από το 1975 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ασχολείται αποκλειστικά με το χώρο του βιβλίου. Εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων, ως διευθυντής σύνταξης σε εκδοτικές εταιρείες και ως αντιπρόσωπος ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

 Το μυθιστόρημα Γύρισε σελίδα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ είναι το δέκατο τρίτο βιβλίο του.

Με το συγκλονιστικό νούμερο των 500.000 πωλήσεων βιβλίων στο ενεργητικό του, ο Όμηρος Αβραμίδης είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους και δημοφιλείς Έλληνες συγγραφείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου