Νέα


 Το νέο βιβλίο με τίτλο: ΄΄Γύρισε Σελίδα΄΄ βρίσκεται στο στάδιο της εκτύπωσης και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΄΄ΔΙΟΠΤΡΑ΄΄
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το πρώτο κεφάλαιο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου:

 ή να διαβάσετε ένα απόσπασμα:

΄΄Ο Άδωνης  πάλεψε σκληρά στη ζωή του. Γνώρισε την πείνα, την εξαθλίωση, μα τα κατάφερε. Η αγάπη της Δανάης ήρθε να συμπληρώσει την ευτυχία του.
 Μα τα σχέδια της μοίρας είναι πολύπλοκα, κι αδιαφορούν για τις επιθυμίες των ανθρώπων.
Σκιές από το παρελθόν ορθώθηκαν ξαφνικά μπροστά του  αναγκάζοντάς τον να ντυθεί τα ρούχα του φυγά και να εγκαταλείψει χωρίς εξήγηση την αγαπημένη του.

Η Δανάη  έμεινε απελπισμένη να τον ψάχνει, ενώ εκείνος  μόνος κι απογοητευμένος από τη δικαιοσύνη, βρέθηκε να  παλεύει με τις συγκυρίες και τη μικρότητα των  ανθρώπων. 

Η τραγική διαδρομή του ανάμεσα σε δύο χώρες, θα αποδείξει πόσο κοντά στο έγκλημα μπορεί να βρεθεί κανείς όταν φτάσει σε κατάσταση απελπισίας.

Μόνη του παρηγοριά η αγάπη της Δανάης,  που πάλευε για χάρη του από το δικό της μετερίζι. Αυτή ήταν η ανάσα, η ελπίδα του. Θα τον βοηθήσει άραγε  η νοερή συντροφιά της μεγάλης του αγάπης να  ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό, να γυρίσει και πάλι στις παλιές του  αξίες της τιμιότητας και της καλοσύνης;


(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ της Κύπρου 
Ημερομηνία: 01.06.2012 | 11:07

Ο Όμηρος Αβρααμίδης «Γύρισε σελίδα»
Ο Κύπριος συγγραφέας εκδίδει το νέο του βιβλίο στις εκδόσεις Διόπτρα

Newsroom K


Ο πολυδιαβασμένος Όμηρος Αβραμίδης γυρνάει σελίδα, εντάσσεται στο δυναμικό των εκδόσεων Διόπτρα και επιστρέφει γράφοντας το απόλυτο συναισθηματικό μυθιστόρημα της χρονιάς.

Υπόθεση του νέου βιβλίου

Ο Άδωνης πάλεψε σκληρά στη ζωή του. Γνώρισε την πείνα, την εξαθλίωση, μα τα κατάφερε. Η αγάπη της Δανάης ήρθε να συμπληρώσει την ευτυχία του. Μα τα σχέδια της μοίρας είναι πολύπλοκα, κι αδιαφορούν για τις επιθυμίες των ανθρώπων. Σκιές από το παρελθόν ορθώθηκαν ξαφνικά μπροστά του αναγκάζοντάς τον να ντυθεί τα ρούχα του φυγά και να εγκαταλείψει χωρίς εξήγηση την αγαπημένη του.

Η Δανάη έμεινε απελπισμένη να τον ψάχνει, ενώ εκείνος μόνος κι απογοητευμένος από τη δικαιοσύνη, βρέθηκε να παλεύει με τις συγκυρίες και τη μικρότητα των ανθρώπων. Η τραγική διαδρομή του ανάμεσα σε δύο χώρες, θα αποδείξει πόσο κοντά στο έγκλημα μπορεί να βρεθεί κανείς όταν φτάσει σε κατάσταση απελπισίας.

Μόνη του παρηγοριά η αγάπη της Δανάης, που πάλευε για χάρη του από το δικό της μετερίζι. Αυτή ήταν η ανάσα, η ελπίδα του. Θα τον βοηθήσει άραγε η νοερή συντροφιά της μεγάλης του αγάπης να ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό, να γυρίσει και πάλι στις παλιές του αξίες της τιμιότητας και της καλοσύνης;

Ο συγγραφέας

Ο Όμηρος Aβραμίδης γεννήθηκε στην Kύπρο, σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόννη. Μέχρι το 1974 εργάστηκε ως καθηγητής στην κυπριακή μέση εκπαίδευση.

 Από το 1975 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ασχολείται αποκλειστικά με το χώρο του βιβλίου. Εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων, ως διευθυντής σύνταξης σε εκδοτικές εταιρείες και ως αντιπρόσωπος ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

 Το μυθιστόρημα Γύρισε σελίδα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ είναι το δέκατο τρίτο βιβλίο του.

Με το συγκλονιστικό νούμερο των 500.000 πωλήσεων βιβλίων στο ενεργητικό του, ο Όμηρος Αβραμίδης είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους και δημοφιλείς Έλληνες συγγραφείς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο Δρόμος του Φεγγαριού» οδηγεί φέτος το φθινόπωρο στα… Public

Στις 7 Οκτωβρίου στο κατάστημα νέο Public στη Θεσσαλονίκη (Στοά Χίρς)
Το Public και το Studiο Amid παρουσιάζουν ζωντανά το best seller του Όμηρου Αβραμίδη «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» που έγινε Audio Book με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα.

Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε και τους στίχους του ομότιτλου τραγουδιού σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και το ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. Σπυρόπουλος Βασίλης, Ίτσιος Κώστας, Γούναρης Μιχάλης, Σπυροπούλου Πολυξένη, Χατζησάββας Κωνσταντίνος, με μουσική επένδυση από τα πρωτότυπα θέματα του audio book.

Στο πιάνο Ο Σπύρος Τσιάπος

Τις βραδιές θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Concept maker της παραγωγής Νατάσα Μποζίνη

Θα προηγηθεί προβολή οπτικοποιημένου υλικού της κασετίνας.

Το αγαπημένο μυθιστόρημα κυκλοφορεί σε διπλή κασετίνα με πολλά έξτρα και οι έξι ώρες αφήγησης είναι σε μορφή mp3, για την εύκολη μεταφορά τους σε όλα τα gadget. Το τραγούδι και τα extra είναι σε μορφή Audio, ενώ στο site του public (www.public.gr) υπάρχει Link το οποίο μπορεί κανείς να δει οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το Audio Book και να διαβάσει σχετικές πληροφορίες.
Όλα τα Public είναι προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ και στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις του Audiobook «Ο δρόμος του Φεγγαριού» οι συντελεστές του έχουν φροντίσει να υπάρχει πρόσβαση, για πρώτη φορά και σε όλες τις πληροφορίες..

Για ακροατές με προβλήματα όρασης υπάρχει ηχητικό υλικό με περιγραφή των εικόνων και της έκδοσης. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, έχουν τυπωθεί οι πληροφορίες του οπισθόφυλλου της κασετίνας και σε γραφή Braille

Το υλικό είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες των καταστημάτων.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 19.00
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η υπόθεση και η πραγματική ιστορία του βιβλίου:

Ο Όμηρος Αβραμίδης μέσα από την εξιστόρηση μιας δυνατής ερωτικής σχέσης, με ανατροπές και απρόοπτα, φωτίζει ανθρώπινα ιδανικά, ανασύρει μνήμες από την τραγωδία της Κύπρου το 1974 και προσεγγίζει τη μετανάστευση με έναν μοναδικό, τρυφερό και αληθινό τρόπο.

Ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων περιγράφει ιστορικές στιγμές παραπέμποντας σε φωτογραφίες, δημοσιευμένες στα διεθνή πρωτοσέλιδα της εποχής και η αφήγησή του πλαισιώνεται από τα πραγματικά ηχητικά ντοκουμέντα, όπως ό ίδιος τα άκουγε και τα μοιράζεται με τους ακροατές. Στα κεφάλαια του βιβλίου ΄΄κρύβονται΄΄ πολλά βιώματά του και στο έξτρα CD μιλά πρώτη φορά για αυτά και τις επιρροές που άσκησαν στα βιβλία του.
Έτσι στην ερωτική ιστορία των φανταστικών του ηρώων, που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και οι πωλήσεις της έντυπης έκδοσης έχουν ξεπεράσει τα 120.000 αντίτυπα, έρχεται τώρα, να προστεθεί και η πραγματική ιστορία.
Οι συντελεστές:

Ένας στιχουργός και σκηνοθέτης πολύ γνωστών σήριαλ όπως "Αναστασία", "Απών", "Βεντέτα", "Τζιβαέρι", "Χορεύοντας στη σιωπή", "Λούφα και παραλλαγή" και άλλων, ο Γιώργος Κορδέλλας έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι του Audio Book και ήταν ο σταθερός σύμβουλος στον σχεδιασμό από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή του
Ο γιος του συγγραφέα και μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων Μάκβεθ, Νεφέλες, Μικρός Πρίγκιπας, Τα μάγια της Πεταλούδας, Αγαμέμνονας αλλά και για Ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα τη ζωή και το έργο σημαντικών δημιουργών όπως Μ. Λουντέμης, Η. Βενέζης, Μ.Καραγάτσης, Κ. Παξινού, Κ. Κουν, Κυβέλη, και πολλών άλλων.

Ο ηθοποιός, καθηγητής υποκριτικής, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού οργανισμού «Περίακτοι» και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, Σπύρος Κολιαβασίλης είναι ο αφηγητής όλων των πληροφοριών της έκδοσης.
Η δημοσιογράφος, σεναριογράφος και Concept maker Νατάσα Μποζίνη δάνεισε τη φωνή της στην ηρωίδα του βιβλίου, σχεδίασε το σενάριο, δημιούργησε ένα μικρό ηχητικό ντοκιμαντέρ στα κεφάλαια με τα ιστορικά γεγονότα και ενέταξε, στο audiobook, τον ειδικό σχεδιασμό, για την μετάδοση των πληροφοριών σε ΑΜΕΑ, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της ΄΄πλατφόρμας΄΄« Σχεδιάζοντας για όλους»

Η Φωτεινή Δάρρα που έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Γιώργο Κορδέλλα ήρθε να ΄΄σφραγίσει΄΄ αυτήν τη… λογοτεχνική παραγωγή δίνοντας μελωδική φωνή στη Χρύσα, στη γυναίκα που έπλασε ο συγγραφέας και την οδήγησε, με το μύθο του, να βιώσει έναν απόλυτο και ιδανικό έρωτα.

Η πρωταγωνίστρια αυτού το βιβλίου, στην ηχογραφημένη έκδοση απέκτησε μιλιά και με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μια νέα έκφραση…Μια μικρή γεύση αυτής της δουλειάς μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας το Link:

www.youtube.com/user/studioamid